RECEPT ZEBRA TULBAND
BENODIGDHEDEN
Chocolade cake:
- 50 gram cacaopoeder
- 15 gram suiker
- 10 gram bloem
- 90 ml melk
Vanille cake:
- 450 gram zelfrijzend bakmeel
- 550 gram suiker
- 1/2 theelepel zout
- 225 gram boter
- 5 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel kokos extract
- 240 ml kokosmelk
- 2 eetlepels melk
BEREIDINGSWIJZE
- Warm de oven voor op 160 graden en vet de vorm in.
- Chocolade cake: voeg de cacaopoeder, suiker en bloem samen en mix dit goed door. Voeg dan de melk toe en mix dit goed door en zet dit mengsel apart.
- Vanille cake: Mix in een kommetje het zelfrijzend bakmeel en het zout samen en zet dit apart.
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Voeg de boter en suiker samen en klop deze samen 2 minuten op. Voeg hierna 1 voor 1 de eieren toe. Zorg dat de eieren goed door het mengsel zijn geklopt.
- Voeg het vanille en kokos extract toe en meng dit door het mengsel. Voeg dan het bloem en zout mengsel (wat u apart heeft gezet) en de kokosmelk in drie keer toe. Na iedere keer dat u een deel van het bloem en zout mengsel en kokosmelk heeft toegevoegd goed mengen. Zorg dat het uiteindelijk een glad mengsel word.
- Doet dan 1/3 van het vanille mengsel bij het chocolade mengsel. Roer dit goed door en zorg dat het een egale kleur heeft.
- Voeg 2 eetlepels melk toe aan het vanille beslag, zodat deze wat makkelijker te scheppen is.
- Schep hierna laag voor laag op elkaar. Het maakt niet uit of u met het chocolade of vanille mengsel begint.
- Plaats hierna 60-70 minuten in de oven. Als u de tulband uit de oven haalt, laat deze dan eerst 15 minuten afkoelen in de vorm. Laat hem na de 15 minuten rustig afkoelen buiten de vorm.
LAAT EEN REACTIE ACHTER