RECEPT TARTELETTE AU CHOCOLAT
BENODIGDHEDEN
- 160 gram boter
- 150 gram suiker
- 110 gram bloem
- 2 eieren
- 70 gram pure callets
- 30 gram cacaopoeder
- 3 theelepels vanille extract
- cupcake vorm
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voor de buitenlaag (cookie beslag), voeg 70 gram boter en 50 gram suiker samen en kneed samen tot een licht beslag.
- Voeg één eigeel toe tot het mengsel en roer goed door.
- Voeg 80 gram bloem en een snufje zout toe aan het mengsel, en kneed goed door.
- Voeg de pure callets toe en verdeel goed door het mengsel. Laat het mengsel rusten in de koelkast.
- Voor de binnenlaag (brownie) smelt de boter in de magnetron of op het vuur. Zorg dat het niet te heet wordt!
- Haal hierna van het vuur/ uit de magnetron en voeg 100 gram suiker en 30 gram cacaopoeder toe. Roer dit goed door, mengsel hoeft niet helemaal glad te zijn.
- Als het mengsel nog warm is, af laten koel. Na het afkoelen één ei toevoegen en 3 eetlepels vanille extract.
- Voeg als laatste 30 gram bloem toe en roer tot een glad mengsel.
- bekleed de cupcake vorm eerst met het cookie beslag. Zorg dat er geen gaten zitten in de buitenlaag.
- Giet daarna de brownie mix in het midden van de cupcake vorm.
- Plaats de tartelette au chocolat 15 minuten in de oven.
- Laat de tartelette au chocolat afkoelen buiten de koelkast.
Eet smakelijk!
Manon
14-01-17
Hi Nathalie, het ligt er een beetje aan groot je vormen zijn. Van het formaat die u op de foto ziet kwamen er 5 Tartelettes au chocolat uit het recept. Groetjes, Manon
Nathalie
12-01-17
Hoeveel stuks kan ik hieruit maken?
Manon
04-11-16
Beste Annie, dank u wel voor uw opmerzaamheid. Het moeten theelepels zijn in plaats van eetlepels. Ik heb het aangepast. Groetjes, Manon
annie burnam-dietrich
03-11-16
Ik heb mijn twijfels over de hoeveelheid vanillle extract. 3 eetlepels is wel heel erg veel!
LAAT EEN REACTIE ACHTER