RECEPT SLAGROOMTRUFFELS
BENODIGDHEDEN
- 150 cc slagroom op kamertemperatuur
- 150 gram poedersuiker
- 150 gram roomboter
- Plaat die in de vriezer past
- Bakpapier
- Spuitzak
- Cacaopoeder
- 500 gram pure chocoladecallets
BEREIDINGSWIJZE
- Doe de poedersuiker en roomboter bij elkaar in een kom en klop dit met een mixer tot een luchtige massa. Voeg hierna de slagroom in kleine beetjes toe.
- Klop dit geheel 10 minuten op hoge snelheid op.
- Leg het bakpapier op de plaat. Vul de spuitzak met het mengsel en spuit hier toefjes of strookjes van.
- Zet het in de vriezer tot de slagroom goed is ingevroren.
- Doe de chocoladecallets in een kom en smelt dit au bain-marie of in de magnetron (goed blijven roeren!) tot maximaal 35 graden.
- Doop de slagroomtoefjes daarna met een vork in de chocolade en leg ze in de cacaopoeder. Bedek de bovenkant ook met cacao.
- Laat het een paar minuten drogen en uw zelfgemaakte slagroomtruffels zijn klaar voor consumptie.
Geniet ervan!
LAAT EEN REACTIE ACHTER