RECEPT BROWNIE MET WALNOTEN
Brownie:
BENODIGDHEDEN
- 200 gram suiker
- 75 gram basterdsuiker
- 250 gram boter
- 4 eieren
- 175 gram Pierre Noir
- 140 gram bloem
- 100 gram walnoten
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 ℃. Vet de bakvorm in met boter.
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Klop de boter, eieren, suiker en basterdsuiker op tot een luchtig beslag.
- Smelt de Pierre Noir au-bain-marie en voeg toe tot het mengsel.
- Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel. Klop alle ingrediënten samen op tot een luchtig geheel.
- Voeg als laatste de fijngehakte walnoten toe tot het mengsel en roer deze er goed doorheen.
- Bak dan in 30 minuten de brownie af in de oven.
Glazuur:
BENODIGDHEDEN
- 125 gram pure chocolade
- 60 ml melk
- 40 gram boter
BEREIDINGSWIJZE
- Breng de melk en de boter aan de kook en giet over de chocolade heen.
- Roer het glazuur glad en giet dit over de brownie.
- Laat de brownie met glazuur 2-3 uur uitharden.
Lekker te combineren met warme chocomelk.
Veel bakplezier!
LAAT EEN REACTIE ACHTER