Recepten - Banoffee taart - Chocolaterie Pierre
FAIR TRADE
VERSHEID
MAATWERK
EXTRA PUUR
KWALITEIT
  • 11 januari 2017
  • | Manon

RECEPT BANOFFEE TAART

BENODIGDHEDEN

  • 100 gram roomboter
  • 250 gram bastogne koeken
  • 450 ml slagroom zonder suiker
  • 30 gram suiker
  • 225 gram caramel callets
  • 3 bananen
  • 20 gram pure callets
  • Springvorm 20cm

BEREIDINGSWIJZE

  1. Sla de bastogne koeken tot kruimels en smelt de boter in een pan. Voeg dit samen en meng goed door elkaar. Vet de springvorm in en verdeel het mengsel over de springvorm. Zorg ervoor dat het mengsel ook goed aan de zijkanten van de springvorm zit zodat u een stevige buitenkant van de taart heeft.
  2. Voor de vulling: kook 150 ml slagroom, giet dit over de 225 gram caramel callets in een kom en roer dit goed door. Het moet een glad mengsel worden. Giet het mengsel in de springvorm en verdeel het goed. Laat eerst 10 minuten goed afkoelen buiten de koelkast en plaats daarna nog minimaal 1 uur in de koelkast. Houd een klein beetje van de vulling apart om de taart mee de decoreren.
  3. Om de taart af te maken snijdt u 2 bananen in plakjes en plaats deze bovenop de vulling. Klop hierna 300 ml slagroom en 30 gram suiker samen lobbig (niet helemaal stijf) en doe dit over de bananen heen. Decoreer de taart met de derde banaan en de overgehouden vulling. Hak als laatst de pure callets fijn en strooi deze over de taart.

Eet smakelijk!

Lida

17-02-17

Hoi Manon wij zijn verslaafd geworden aan de taart . In 1 woord heeeeerlijk. Gr Lida

Manon

21-01-17

Hi Els, Dank u wel voor uw reactie. Fijn dat de taart u bevalt! U zou ook de slagroom iets meer op kunnen kloppen dat deze steviger is of even de taart in de koelkast kunnen zetten daar word de slagroom iets steviger van/makkelijker aan te snijden. Zorg er ook voor dat er voldoende vetpercentage in de slagroom zit, hierdoor stijft de slagroom in de koelkast ook beter op. Groetjes, Manon

Els

14-01-17

Smaak van de bananentaart is heerlijk. Maar ik de lobbige slagroom te slap. Na het aansnijden liep de slagroom van het taartstukje. <br />
<br />
Tip: op de foto is de taart ook nog afgewerkt met karamelsiroop? Is dat nog iets om in het recept te vermelden? <br />
<br />
Vriendelijke groet,<br />
Els<br />
Hillegom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »