HAARLEM - Eten is hot in boekenland, ook tijdens de Boekenweek. De Eat-&-Read-avond bij H. de Vries Boeken rondom het receptenboek 'Jeruzalem' van Yotam Ottolenghi was binnen twee dagen volgeboekt...
Een spannende dag was het weer voor Chocolaterie Pierre. Ze waren gevraagd om mee te werken aan een benefiet-diner bij Restaurant Vis en Ko in Haarlem, georganiseerd voor het KiKa-fonds. Er werden verschillende topchefs uitgenodigd, waaronder Robert Kranenborg (bekend van Topchefs RTL5), Mark Gratema (chef van Restaurant ML) en Pascal Jalhay; Imko Binnerts, eigenaar en seafoodchef van Vis en Ko, vond dat ook Chocolaterie Pierre hier niet mocht ontbreken om het dessert te gaan verzorgen...
Chocolaterie Pierre uit Hillegom is de winnaar van de HBD Retail Jaarprijs ‘Leukste winkel om bij te werken 2011’. Dat maakte Elrie Bakker, voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en tevens juryvoorzitter, vanavond bekend tijdens de uitreiking van de Retail Jaarprijzen in Hilversum. De andere twee genomineerden waren de vestiging van Miss Etam in Leidschendam en het Nootdorpse filiaal van DA Drogisterij & Parfumerie...
Dag 1
Vandaag een drukke dag in de winkel gehad. Nu even laatste voorbereidingen thuis met het klaarzetten van de koffers en alle fotospullen want morgenochtend moeten we al om 8.00 uur in Zundert zijn, waar we met nog wat mensen verzamelen, om daarna te vertrekken naar het vliegveld in Brussel……
Hillegom – Vier grappige bakken vol vloeibare chocolade zijn het eerst wat opvalt als je ’achter’ mag komen bij Chocolatier Pierre. Rechtop in het midden van de bakken een enorm vliegwiel dat altijd doordraait en waardoor de chocolade steeds in beweging blijft. Het is zo’n 38 graden in de wielmachine. Een overweldigende geur ook. Na een paar minuten smaakles van Gert van Soest begrijp je daar ook meer van...